VRAGEN? BEL +31 6 53 31 35 11
Nederlands
Fontein
Verkoper
Hans Bijster
Contactgegevens verkoper
Socratesstraat 278
7323 PP Apeldoorn

055-3662669
info@wardsart.com
Website
Formaat
hoogte 28 cm, breedte 27 cm
€ 85
Beschrijving Contact
Hans Bijster staat, ondanks zijn hoge leeftijd, nog steeds open voor nieuwe ideeën. Dit beeld geeft dat symbolisch weer. Binnen de cirkel van bekende ideeën en patronen ontspruit een nieuw plan, een nieuw inzicht. Uiteindelijk zal deze ideeënfontein de bestaande kennis aanvullen en verdiepen en zal, als een vicieuze cirkel weer een nieuw plan ontstaan.

Dit werk in blauwe-groene tinten is gemaakt met de oude Raku methode. Een Japanse wijze van bakken en roken die ontstaan is in de 15de-16de eeuw in Japan. De zeegroene kleur van het glazuur is door Hans zelf samengesteld en wekt een indruk van geoxideerd koper.

 
Hans Bijster is geboren in 1930 in Haarlem. Tot 1998 is hij werkzaam geweest in het lager onderwijs, waar hij een `zwak` had voor het vak handvaardigheid. Niet alleen was hij zelf graag scheppend bezig, hij stimuleerde de kinderen ook om zich op een creatieve manier te uiten en daarin origineel te zijn.

Na zijn VUT had Hans zijn handen vrij om zich volledig te richten op zijn kunstuitingen. Toen hij een oude keramiekoven had opgeknapt, besloot hij zich te bekwamen in het werken met klei. Hij volgde verschillende cursussen en kwam uiteindelijk in aanraking met de Raku-technieken. Een Japanse manier van stoken die zijn oorsprong heeft in de 15de en 16de eeuw. Hans zijn hang naar creativiteit en zijn verbondenheid met de natuur en de oudheid konden bij deze techniek hand in hand gaan. Een goede reden om zich verder in de Raku te verdiepen.

Hans ging zich steeds meer bekwamen in de bijzondere Raku en Naked Raku technieken, waarbij glazuur en huid van een werkstuk met elkaar in verbinding worden gebracht door aarde, vuur, lucht en water. De combinatie van bakken en roken die hierbij gebruikt wordt veroorzaakt het zogenaamde craquelé. Hierdoor, maar ook door gemengde kleisoorten en eigengemaakte glazuren te gebruiken, wekken de werken van Hans Bijster de indruk in een lang vervlogen tijd gemaakt te zijn.

Hans laat zich inspireren door de dingen om hem heen en uit zich nog steeds creatief. Regelmatig ontstaan er nieuwe werken van zijn hand, waarin hij laat zien dat hij zich blijft ontwikkelen.
 

Advertentienummer: 2059

Er zijn geen specificaties beschikbaar gesteld voor dit product!
Er is geen informatie over de verkoper beschikbaar gesteld!
Contact met de verkoper.