VRAGEN? BEL +31 6 53 31 35 11
Nederlands
Pot met deksel
Verkoper
Hans Bijster
Contactgegevens verkoper
Socratesstraat 278
7323 PP Apeldoorn

055-3662669
info@wardsart.com
Website
Formaat
diameter 22 cm, hoogte 16 cm
€ 85
Beschrijving Contact
Hans Bijster heeft een click met de oudheid. De vorm van deze pot met deksel is dan ook klassiek te noemen. De Naked Raku methode geeft het werk bovendien de uitstraling van een goed geconserveerde pot uit een vroegere periode. De matte glans van het werk versterkt dit gevoel.

Hans heeft voor deze pot met deksel gemengde kleisoorten gebruikt. De rode en witte tinten vormen een mooi, bijna gevlamd patroon. De grijze vlakken zorgen er voor dat dit werk een sieraad voor uw huis is.
 

Hans Bijster is geboren in 1930 in Haarlem. Tot 1998 is hij werkzaam geweest in het lager onderwijs, waar hij een `zwak` had voor het vak handvaardigheid. Niet alleen was hij zelf graag scheppend bezig, hij stimuleerde de kinderen ook om zich op een creatieve manier te uiten en daarin origineel te zijn.

Na zijn VUT had Hans zijn handen vrij om zich volledig te richten op zijn kunstuitingen. Toen hij een oude keramiekoven had opgeknapt, besloot hij zich te bekwamen in het werken met klei. Hij volgde verschillende cursussen en kwam uiteindelijk in aanraking met de Raku-technieken. Een Japanse manier van stoken die zijn oorsprong heeft in de 15de en 16de eeuw. Hans zijn hang naar creativiteit en zijn verbondenheid met de natuur en de oudheid konden bij deze techniek hand in hand gaan. Een goede reden om zich verder in de Raku te verdiepen.

Hans ging zich steeds meer bekwamen in de bijzondere Raku en Naked Raku technieken, waarbij glazuur en huid van een werkstuk met elkaar in verbinding worden gebracht door aarde, vuur, lucht en water. De combinatie van bakken en roken die hierbij gebruikt wordt veroorzaakt het zogenaamde craquelé. Hierdoor, maar ook door gemengde kleisoorten en eigengemaakte glazuren te gebruiken, wekken de werken van Hans Bijster de indruk in een lang vervlogen tijd gemaakt te zijn.

Hans laat zich inspireren door de dingen om hem heen en uit zich nog steeds creatief. Regelmatig ontstaan er nieuwe werken van zijn hand, waarin hij laat zien dat hij zich blijft ontwikkelen.
 

Advertentienummer: 2061

Er zijn geen specificaties beschikbaar gesteld voor dit product!
Er is geen informatie over de verkoper beschikbaar gesteld!
Contact met de verkoper.