VRAGEN? BEL +31 6 53 31 35 11
Nederlands
Vogelpot op pootjes
Verkoper
Contactgegevens verkoper
Website
Formaat
hoogte met deksel 27 cm, diameter 21 cm
€ 115
Beschrijving Contact
Hans Bijster is bij deze klassiek gevormde pot bij het glazuur afgeweken van de traditionele Raku techniek. Hierdoor heeft deze pot zijn bijzondere uiterlijk gekregen. Het ruwe witte glazuuroppervlak wordt afgewisseld met gladde banen van grijs. Hier is de glazuur op de bekende Raku methode verwijderd. Het effect is verbluffend. Het geeft de pot een ongekend uiterlijk, waarbij je je afvraagt of het wit je doet denken aan ijsvorming of dat het grijs veroorzaakt wordt door een vuur wat onder de pot is gestookt. 

De rode aardekleur van de deksel contrasteert mooi met het witte ornament, wat nog het meeste weg heeft van een vogel. Hans Bijster is geboren in 1930 in Haarlem. Tot 1998 is hij werkzaam geweest in het lager onderwijs, waar hij een `zwak` had voor het vak handvaardigheid. Niet alleen was hij zelf graag scheppend bezig, hij stimuleerde de kinderen ook om zich op een creatieve manier te uiten en daarin origineel te zijn.

Na zijn VUT had Hans zijn handen vrij om zich volledig te richten op zijn kunstuitingen. Toen hij een oude keramiekoven had opgeknapt, besloot hij zich te bekwamen in het werken met klei. Hij volgde verschillende cursussen en kwam uiteindelijk in aanraking met de Raku-technieken. Een Japanse manier van stoken die zijn oorsprong heeft in de 15de en 16de eeuw. Hans zijn hang naar creativiteit en zijn verbondenheid met de natuur en de oudheid konden bij deze techniek hand in hand gaan. Een goede reden om zich verder in de Raku te verdiepen.

Hans ging zich steeds meer bekwamen in de bijzondere Raku en Naked Raku technieken, waarbij glazuur en huid van een werkstuk met elkaar in verbinding worden gebracht door aarde, vuur, lucht en water. De combinatie van bakken en roken die hierbij gebruikt wordt veroorzaakt het zogenaamde craquelé. Hierdoor, maar ook door gemengde kleisoorten en eigengemaakte glazuren te gebruiken, wekken de werken van Hans Bijster de indruk in een lang vervlogen tijd gemaakt te zijn.

Hans laat zich inspireren door de dingen om hem heen en uit zich nog steeds creatief. Regelmatig ontstaan er nieuwe werken van zijn hand, waarin hij laat zien dat hij zich blijft ontwikkelen.
 

Advertentienummer: 2062

Er zijn geen specificaties beschikbaar gesteld voor dit product!
Er is geen informatie over de verkoper beschikbaar gesteld!
Contact met de verkoper.