VRAGEN? BEL +31 6 53 31 35 11
Nederlands
Elfstedentocht
Verkoper
Hans Bijster
Contactgegevens verkoper
Socratesstraat 278
7323 PP Apeldoorn

055-3662669
info@wardsart.com
Website
Formaat
50 x 36
€ 170
Beschrijving Contact
Het uithoudingsvermogen van de schaatsers, het bukken bij de bruggetjes, de bare koude en de schoonheid van het Friesche land. Het is zichtbaar op dit Elfstedentocht schilderij.

Het is geschilderd door Ward van den Abeelen. (1928-2013)

Het schilderij van de Elfstedentocht is geschilderd in gemengde technieken op dik papier. Eventueel kan er een zilverkleurige lijst bijgekocht worden met een passe-partout.

Ward van den Abeelen is geboren in Indonesië, waar hij zijn jonge jaren heeft doorgebracht. Na een periode in het Jappenkamp is hij na de oorlog met zijn familie naar Nederland verhuisd. Hier heeft hij na wat omzwervingen een opleiding bij de Rietverld academy gevolgd.

Ward was een kunstenaar in hart en nieren. Overal waar hij kwam had hij een potlood (of een ander tekenattribuut) bij de hand. Familie en vrienden weten dat hij overal zijn herinneringen zelf tekende. In de vakantieboeken zitten meer sfeertekeningen dan foto’s. Kaarten die verstuurd werden werdenaltijd voorzien van een werkje van zijn hand.

In de loop der jaren heeft Ward van den Abeelen zich een opvallend voorstellingsvermogen en een sterk realistisch vormbesef eigen gemaakt. Hij werkte met acryl-, olie-, aquarel en gouacheverf, die hij eventueel aanvulde met inkt, potlood, houtskool en krijtsoorten, zodat er sprake is van gemengde technieken. Zijn voorliefde om overal op te tekenen vind je terug in zijn werken, want die zijn o.a. gemaakt op papier, karton en schildersdoek.

Uit de werken van Ward spreekt de feeling die hij met het onderwerp had, of het nou sfeerimpressies waren van Indonesië, een havengezicht, een sporttafereel of een muzikant. Dit bereikte hij door verschillende technieken toe te passen. De sportschilderijen zijn hierdoor buitengewoon dynamisch, de dansers springen bijna van het ‘doek’ en de passie van de muzikanten is zichtbaar.

Zijn motto was: `Mensen moeten van kunst genieten` en hij zag ook het liefst dat zijn creaties aan de muur hingen. Om deze wens uit te laten komen bieden wij zijn werken nu aan.

Advertentienummer: 1883

Er zijn geen specificaties beschikbaar gesteld voor dit product!
Er is geen informatie over de verkoper beschikbaar gesteld!
Contact met de verkoper.